Polityka prywatności

  1. Postanowienia Ogólne
    Postanowienia poniższe stanowią politykę prywatności (dalej: Polityka Prywatności), która określa informacje dotyczące zbierania danych, w tym danych osobowych użytkowników usług(i) świadczonej przez Sad-serwis oraz sposób ich przetwarzania.
  2. Dane osobowe
    Sad-serwis dokłada wszelkich starań, aby prowadzony serwis https://sad-serwis.pl/ ułatwiał każdemu użytkownikowi przeglądanie strony i składanie zamówień. Dlatego w trosce o bezpieczeństwo i wygodę zakupów informujemy, że poruszając się po stronie wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez sklep plików cookies oraz innych podanych dobrowolnie danych osobowych. Dane, o które będziesz proszony w formularzach zamówień, są niezbędne do działania serwisu lub realizacji usługi. Podanie danych jest dobrowolne. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, którą te dane dotyczyły.
  3. Rodzaje i cel wykorzystania danych
    Jawne Dane Osobowe
    Dane osobowe podane na serwisach należących do Sad-serwis przy okazji wysyłania komentarzy, opinii itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. Sad-serwis nie ma możliwości zabezpieczenia Was przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Wam nieokreślonych informacji. Dlatego dane te, nie podlegają Polityce Prywatności.
    Cookies
    Sad-serwis zbiera automatycznie dane zawarte w plikach cookies podczas korzystania ze strony internetowej sklepu internetowego. Cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do wykonania danej operacji, np. w postaci uwierzytelnienia, zbierania danych statystycznych lub zapisania danych w formularzach kontaktu lub zamówienia. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarki) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Jednakże w ustawieniach przeglądarki można dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies, w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną ich obsługę w ustawieniach przeglądarki bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu końcowym użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarki. Usługa lub jej poszczególne funkcjonalności mogą jednak bez plików cookies nie działać poprawnie.
    Korzystanie z usług innych firm (Google Analytics)
    Do analizy ruchu na naszej stronie korzystamy z narzędzia Google Analytics. Więcej o prywatności w korzystaniu z Google Analytics przeczytasz pod poniższym linkiem: https://safety.google
    Jeśli chcesz uniemożliwić działanie narzędziom Google Analytics, zainstaluj oficjalny plug-in do Twojej przeglądarki z poniższego adresu: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
    Subskrypcja bezpłatnych newsletterów
    Zaprenumerowanie elektronicznych i bezpłatnych newsletterów należących do Sad-serwis wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego adresu e-mail i innych danych, np. imię itp. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej serwisów.
    Inne formularze
    Formularze, okna pop-up i inne formy znajdujące się gościnnie na serwisach należących do Sad-serwis i dotyczące usług, produktów, serwisów nieobsługiwanych przez Sad-serwis nie podlegają Polityce Prywatności.
  4. Uprawnienia użytkowników w zakresie danych osobowych
    Sad-serwis zapewnia użytkownikom przekazującym dane osobowe realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 z późn. zm.), w tym również prawo do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane. Użytkownik ma prawo w każdym czasie do usunięcia swoich danych osobowych poprzez kontakt mailowy na adres sklep@sad-serwis.pl. Sad-serwis stosuje środki techniczne i organizacyjne, których celem jest jak najlepsze zabezpieczenie gromadzonych danych osobowych przed nieuprawnionym dostępem lub niewłaściwym wykorzystywaniem przez osoby nieuprawnione.
  5. Zmiany Polityki Prywatności
    Sad-serwis zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego użytkownika serwisu należącego do Sad-serwis obowiązuje aktualna Polityka Prywatności. O zmianach Polityki Prywatności, Sad-serwis będzie informować na stronach serwisu.
  6. Dodatkowe informacje
    W przypadku pytań lub wątpliwości, co do Polityki Prywatności, Sad-serwis prosi o kontakt na adres e-mail podany na stronach serwisu.
    Wyłączanie plików cookie
    W swojej przeglądarce możesz zablokować wszelkie pliki cookie, zwykle w opcjach wyboru ustawień prywatności. Uniemożliwia to całkowicie instalację tego rodzaju plików pochodzących z naszej lub innych strony internetowych. Wybór tej opcji może zablokować możliwość korzystania z szeregu funkcji strony. Co za tym idzie nie możemy zagwarantować, że oferowane na naszej stronie usługi będą działać zgodnie z ich przeznaczeniem.
    Więcej informacji na temat blokowania plików typu cookie znajdziesz pod linkiem: https://www.aboutcookies.org/